vineri, 23 iulie 2010

Calatoria


In postarea aceasta voi continua cu instructiunile privind efectuarea calatoriei samanice, nu inainte insa de a va multumi voua, Aurora, Carol, Carmil, Lavinia, Simona, Liana, Ana Maria, Cristina, Gabriela, Melinda pentru minunatele clipe petrecute impreuna la workshop-ul lui Reiner.
            Si pentru ca vorbim de cum putem trai minunat, vreau sa va spun ca am descoperit dupa workshop, datorita unor persoane speciale, adevarati ghizi montani si nu numai, locuri incredibil de frumoase in muntii ce strajuiesc Valea Cernei.
            Apoi, pentru ca atunci cand incep minunatiile in viata, stiu sa atraga si altele, au fost clipe speciale la cetatile dacice si la manastirea Izbuc, alaturi de Mirela, Mariana, Adriana, Norbert, Dania, Mihai, Iulia, Flavius, Adrian, Alexandra si Julieta, carora de asemenea va multumesc.


Tin sa va spun sa fiti atenti la semnele ce va vin (unii au primit deja), ele va vor reaminti de dreptul nostru la fericire, catre care au fost indreptate lucrarile efectuate impreuna.

Revenind la modul de efectuare a  calatoriei
Intrarea in transa. Calatoria o putem face fie intinsi pe o patura, fie sezand intr-un fotoliu confortabil, cu ochii inchisi sau acoperiti, ascultand sunetele si concentrandu-ne intraga noastra atentie asupra scopului propus.
Apoi, putem deschide portalul prin schimbarea intentionata a atentiei constiente dinspre “aici” catre “acolo”, oriunde ar putea sa insemne “acolo”.
Ne amintim ca samanul/vizionarul este intotdeauna constient, la un anume nivel, de ceea ce se intampla in jurul corpului sau fizic atunci cand calatoreste.
Vom putea sa ascultam sunetul tobei, al zuruitoarei sau a al altui instrument in tot timpul calatoriei chiar daca intre timp soba duduie, un avion zboara pe deasupra casei sau cainele latra in curte. Doar sa lasam ritmul sa ne poarte in lumile spirituale si apoi sa ne aduca inapoi.
Pentru sfarsitul calatoriei, daca noi batem toba, vom folosi un ritm diferit, poate 4 serii de cate 6 plus 1 batai sau cum altfel simtiti, fie, daca facem calatoria pe o inregistrare, acestea au la sfarsit acel ritm diferit.
Calatoria. Ca urmare a afluxului mare de filme, televiziune, carti si computer, spune Sandra, am devenit o cultura vizuala; viata devine mai bogata atunci cand putem vedea, atinge, gusta si mirosi si atunci cand putem asculta sunetul muzicii si al naturii. Pe masura ce invatam cum sa ne folosim toate simturile in aceasta lume, ca si in lumea interioara a lucrurilor ascunse, abilitatile noastre intuitive se vor dezvolta. La fel se intampla lucrurile si in calatorie; cu cat ne folosim mai bine toate simturile, cu atat ne vom permite sa intram mai din plin in aceasta.
Fiecare avem modul nostru propriu in care receptionam informatiile in cursul calatoriei; unii vad imagini, altii aud spiritele vorbindu-le sau experimenteaza calatoria prin senzatii in corp; unii sunt vizuali, altii auditivi, altii kinestezici. Barbara ne povestea ca a lucrat cu copii care “vedeau” raspunsurile scrise pe un desktop.
In literatura samanica, expresia “a vedea samanic” se refera la faptul de a vedea cu inimile noastre mai degraba decat a vedea cu ochii nostri; samanii si vizionarii din toate traditiile lumii stiu ca spiritele iau contact cu noi prin usile inimilor noastre iar ceea ce primim prin acest canal este trimis catre mintea noastra superioara, catre intelectul nostru, catre sinele sau sufletul nostru, care fie se gandesc, fie analizeaza, fie integreaza si apoi iau decizii.
Tot ceea ce se intampla sau ceea ce este perceput intr-o calatorie samanica este parte a raspunsului la intrebarea pe care am pus-o iar treaba intelectului este sa dea semnificatie simbolurilor si formelor pe care le-am perceput. Inima si mintea sunt astfel conectate.
 O alta provocare frecventa in calatorie o reprezinta, dupa cum ne releva Sandra, cearta mintii referitoare la capacitatea noastra de a intra in starea samanica de constiinta; in mod obisnuit, samanii se pregatesc pentru a intra in acea stare cantand si dansand pentru a crea o separare intre “acum aici” si ceea ce este “in acolo”. In acest sens, e bine pentru fiecare dintre noi sa gaseasca modalitati de a-si linisti mintea; poate incepem calatoria prin a face o plimbare, cantand sau dansand pentru a misca energia dinspre minte catre inima noastra.
Mintea ar putea sa ne spuna ca de fapt ea face acea calatorie si nu e de mirare; intrebarea daca nu cumva mintea noastra inventeaza mi-a fost pusa adeseori la workshop-uri, de cele mai multe ori de catre psihologi. Cand apare acest dubiu, e necesar sa manifestam compasiune si rabdare fata de noi insine si sa ne amintim in ce fel de cultura am crescut; parintii nostri nu ne-au vorbit despre spirite ajutatoare si de fapt prezenta spiritelor nu a facut parte din realitatea experimentata in viata de zi cu zi.
Cand mintea noastra analitica interfereaza in timpul calatoriei si ne spune ca inventam viziunile, Sandra ne sugereaza sa cadem de acord cu mintea si sa continuam sa calatorim; daca incercam sa luptam cu mintea, vom petrece tot restul calatoriei intr-un dialog interior.
Pe masura ce calatorim si observam rezultatele acestei munci in timp, modelele devin evidente pentru noi- lectii de viata ce pot avea intelesuri extraordinare, chiar vitale.
Din aceste motive, metoda samanica a revelatiei directe a trecut peste milenii ca un sistem verificat in timp. De exemplu, daca intr-o societate traditionala samanul nu era capabil sa localizeze sursele de hrana sau sa vindece cu success, comunitatea nu avea cum sa prospere.
Vom povesti in postarea urmatoare despre calatoriile in Lumea de Jos, in Lumea de Mijloc si in Lumea de Sus.

Pina atunci, as dori sa fac precizarea ca sunt multe persoane care si-au manifestat intentia de a participa la un workshop de introducere in shamanism; dar cum inca multi dintre noi nu am integrat invatatura samanica ce spune “walk your talk”, as vrea sa am confirmari clare de la cei care sunt interesati. Daca le voi primi, am putea organiza un astfel de workshop in perioada 20- 22 august.
Prin urmare daca cei care vor confirma participarea (la nr. tf. 0742/201155 sau la adresa emilnuna@yahoo.com) vor fi in numar suficient, vom tine acest workshop, daca nu vom amana pentru alta data. Ar fi potrivit sa il tinem acum pentru ca cei care vor participa vor avea posibilitatea in septembrie sa invete recuperarea de suflet cu Reiner Tranner. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu