marți, 8 iunie 2010

Pregatirile 1

Continuam, asa cum am promis, cu instructiunile necesare fiecarui practicant, pentru efectuarea calatoriei samanice si vom continua inca vreo cateva postari de acum inainte, credem ca e necesara o buna cunoastere a acestui instrument.
Inainte insa, in completare la cele postate anterior despre animale de putere, imi amintesc ca Barbara Gramlich ne spunea ca putem sa lucram pentru noi, pe diferite chakre, sa vedem animalul de putere corespunzator fiecareia, sa aflam in ce stare se afla si cum putem sa-i aducem mai multa vigoare; inca nu am experimentat aceasta la grup, dar putem sa o facem intr-una din calatoriile noastre viitoare.
E de la sine inteles ca, pentru a porni intr-o calatorie samanica, pregatirile vor include alegerea unui loc in care sa nu fim deranjati, deconectarea telefoanelor, gasirea unei pozitii potrivite; nu are importanta daca aceasta va fi pozitia lotus, asezat sau culcat, important este ca aceasta sa fie comfortabila.
Sfatuim, de asemenea, in special pe practicantii incepatori, sa ceara unei persoane apropiate sa-i asiste. Spun asta nu pentru ca ar fi periculoasa calatoria ca atare ci pentru ca, neavand exercitiu, s-ar putea sa “ne fure peisajul”; adica, de exemplu, neavand intentia clar setata, sa mergem in “locuri” necunoscute, sa vedem aspecte pe care sa nu fim capabili sa le recunoastem si atunci ne pierdem vremea de pomana; sau, chiar avand setata o intentie clara, pe parcurs sa vrem sa aflam si altceva, care poate nu are legatura cu intentia noastra initiala; astfel, nerecunoscand ceea ce spiritele au sa ne spuna, ne vom simti rataciti iar cel care ne asista, are posibilitatea ca, prin cuvinte blande, sa ne ajute sa revenim mai usor in lumea reala. Imi amintesc despre o astfel de calatorie, in care nu m-am multumit cu intentia setata la inceputul calatoriei si am mers mai departe, dorind sa aflu ce se afla in spatele acelui raspuns primit- noua mea intrebare era “De ce?” (acum o privesc ca pe o intebare idioata); sigur ca am revenit mai greu, semnificatia raspunsului insa o am abia acum, dupa doi ani de la efectuarea calatoriei.
Sandra ne sfatuieste sa aflam care e cel mai potrivit moment al zilei, pentru fiecare dintre noi, astfel ca sa nu fim obositi si in acelasi timp mintea constienta sa nu fie prea activa. E bine sa ne acoperim ochii; samanii au capacitatea sa vada in intuneric si este cu mult mai usor sa percepi imagini subtile pe un camp vizual intunecat; sunt persoane care trag storurile, unii aprind o luminare, ce reprezinta lumina Spiritului, altii aprind betisoare, ce ajuta la crearea spatiului sacru. Dupa ce am pregatit camera, poate vrem sa dansam, sa cantam sau sa murmuram un cantecel ori chiar sa facem exercitii care sa aduca oxigen in sistemele corpului nostru; aceasta ne va ajuta sa ne deschidem inima. Spiritele comunica cu noi prin intermediul inimilor noastre iar noi “vedem”, de asemenea prin inimile noastre.
Putem sa folosim un CD-player cu casti sau putem sa zuruim sau sa batem toba noi insine. Ritmul tobei sau al zuruitoarei sa fie unul relaxant iar daca adormim e in regula, inseamna ca am mers putin mai adanc. Cel mai important este sa ne amintim ca avem control deplin asupra noastra pe tot timpul calatoriei- putem merge in sus si in jos, putem vorbi cu spiritul unui animal ce vine la noi sau putem alege sa ne indepartam de acesta; nu putem insa controla ce spirite sa raspunda chemarii noastre sau ce ne vor spune acestea; putem alege in schimb cum sa reactionam sau chiar daca sa mai ramanem sau nu in calatorie.
De indata ce am inceput calatoria, ascultam tobele, zuruitoarele sau alte instrumente ori inregistrari iar prin intentie respiram in inima noastra; facem astfel ca energia sa se deplaseze dinspre capul nostru catre inima noastra. Ne poate ajuta un exercitiu in care punem mainile pe inima si pe masura ce respiram, in acelasi ritm simtim mainile miscandu-se in sus si in jos in ritmul respiratiei.
La grup, noi ne conectam cu ceilalti si cu spiritele printr-un exercitiu de respiratie, in care energia primita o dam mai departe, dupa ce o trecem prin inima noastra.
In ceea ce priveste stabilirea intentiei, intr-o calatorie tipica, asa cum Sandra ne spune, putem sa ne rugam pentru a primi indrumare in viata, in relatia noastra, sanatate sau munca; sau putem pune intrebari privind cresterea si evolutia noastra, cum ar fi: “Pe ce am nevoie sa ma concentrez in viata pentru a maximiza potentialul meu la toate nivelele- pe de o parte pentru a-mi castiga existenta iar pe de alta pentru a lucra pe lectiile mele de viata ?”. Sau: “Cum sa rezolv problmele legate de aceasta relatie ?”, “Ce am nevoie sa fac pentru a avea rezultate pozitive in afacerea mea ?”. Observam ca in formularea intrebarii nu folosim “trebuie” sau ”ar trebui sa fac asta”, “ar trebui sa fac cealalta”.
Potrivit lui Hank Wesselman, este important sa ne tinem departe de “trebuie” atunci cand punem o intrebare spiritelor. El afirma ca “trebuie” nu ne poate conecta cu ceea ce cautam- indrumarea intuitiva pentru ca e treaba sinelui constient, a intelectului sa ia decizii. Spiritul (sinele nostru superior) nu va face asta pentru noi, nu e treaba lui sa ne spuna ce sa facem; dar ne va asigura o perspectiva extinsa asupra problemei, pe de o parte, oricare ar fi aceasta, iar pe de alta parte, ne va asigura “deschiderea”. De exemplu, Spiritul ar putea sa ne spuna: “Ai putea sa alegi aceasta optiune… sau acea posibilitate… iar daca faci asa, se poate intampla asta…”.
De asemenea, intentia noastra poate implica intrebari pentru prieteni, clienti sau pentru comunitatile in care traim; in acest caz, sa fim atenti daca sunt probleme etice legate de a face acele calatorii. Este important sa avem permisiunea de a calatori in folosul cuiva; daca nu ne-a dat acceptul sa calatorim, nu o vom face; in mod normal, persoana in cauza ne cere sa lucram pentru ea, pentru ca simpla actiune de a ne cere este inceputul procesului de vindecare.
O exceptie, potrivit celor invatate alaturi de Reiner Trenner, este situatia persoanei lipsita de discernamant din cauza bolii, ai caror apropiati ne roaga sa lucram; si in acest caz ne vom conecta intai cu spiritul acesteia pentru a primi acceptul de a lucra.
Atunci cand avem probleme cu cineva nu vom face o calatorie pentru a afla care este problema acelei persoane; in loc de asta, vom calatori pentru a afla ce avem nevoie sa stim pentru noi insine ca sa vindecam relatia sau problema respectiva.
Probabil vom reveni dupa solstitiul de vara si dupa workshop-ul cu Reiner, asa ca va doresc ca energia solara, in curand in deplinatatea ei, sa va binecuvanteze cu puteri de crestere in evolutia voastra interioara si in proiectele in care sunteti angajati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu